Cool 7 Aşamalı Su Arıtma Sisteminde Kullanılan Filtre Teknolojileri:
1. Aşama Filtresi: 5 Micron Kaba Tortu Filtresi: 5 mikron tortu filtre, ters ozmos filtrasyonunun ilk aşamasıdır. Filtrasyonun başlangıcında, suda bulunan kaba tortu, kum, mil, çamur gibi maddelerin arıtılmasını sağlayarak ters ozmos membran filtreyi korur ve optimum filtre ömrü sağlar.
Kullanım ömrü 8-12 Aydır. suyun kullanımına göre de değişiklik gösterebilir. 6 ton su kullanıldığında ömrü dolar ve yenisiyle değişmesi gerekmektedir. Filtre boyutu 2,5 inch kalınlıkta 12 inch boyundadır.
2. Aşama Filtresi: Granül Aktif karbon filtresi: Aktif karbon filtre, ters ozmos filtrasyonun ikinci aşamasıdır. Suyun renk, tat ve koku dengesini düzenler. Kaliteli içme suyunda bulunmaması gereken klor ve diğer kimyasal maddeleri arıtarak membran filtreyi korur ve ters ozmos işleminin kusursuz olarak gerçekleşmesini sağlar.
Kullanım ömrü 8-12 Aydır. suyun kullanımına göre de değişiklik gösterebilir. 6 ton su kullanıldığında ömrü dolar ve yenisiyle değişmesi gerekmektedir. Filtre boyutu 2,5 inch kalınlıkta 12 inch boyundadır.
3. Aşama Filtresi: Blok karbon filtresi Karbon blok filtre, ters ozmos filtrasyonun üçüncü aşamasıdır. Suyun renk, tat ve koku dengesini düzenler. Kaliteli içme suyunda bulunmaması gereken klor ve diğer kimyasal maddeleri arıtarak membran filtreyi korur ve ters ozmos işleminin kusursuz olarak gerçekleşmesini sağlar.
Kullanım ömrü 8-12 Aydır. suyun kullanımına göre de değişiklik gösterebilir. 6 ton su kullanıldığında ömrü dolar ve yenisiyle değişmesi gerekmektedir. Filtre boyutu 2,5 inch kalınlıkta 12 inch boyundadır.
4. Aşama Filtresi: Ters Ozmos membran filtresi LG CHEM: Membran filtre, ters ozmos filtrasyonunun dördüncü ve en önemli aşamasıdır. Membran filtre, ters ozmos işlemini gerçekleştirerek suyun yarı geçirgen zar olan membrandan yüksek basınç yardımı ile geçirilerek suyun nano tortu, partikül, ağır metal, kimyasal, virüs, bakteri, mikro organizma ve kireç gibi maddelerden arıtılmasını sağlar. İdeal nitelikte içme suyu üretir. Kullanım ömrü 2-6 Yıldır. suyun kullanımına göre de değişiklik gösterebilir. Filtre boyu ve modeli BW60-1812-80
5. Aşama Filtresi İnline Post Karbon Filtre: Mebran filtreden çıkan su, saflığa yakın olup, içim olarak hamdır. Birçoğumuz bu suyun tadını beğenmeyiz. Post karbon filtre ile bu hamlıktan çıkar, içimi hoş bir hale gelir. Bir dağ kaynağından çıkan su gibi bir hale ulaşır. Gümüş iyonlar sayesinde bakteri oluşumunu engeller.
Tatlandırıcı post karbon filtre %10 gümüş iyon içerir gümüş iyonlu post karbon bakteri üremesini engelleyerek temiz su elde etmenizi sağlar gümüş iyonlu post karbon filtresinin ana ham maddesi hindistan cevizi ve zeytin çekirdeğinden üretilmektedir.
Gümüş iyonlu tatlandırıcı post karbon filtrenin kullanım ömrü genelde 12-24 ay dır. 5 ton su geçirdiğinde post karbonun süresi dolar ve yenisi ile değişim yapılmalıdır. Değişim süresini geçirmemeniz gereklidir. çünkü su en son bu aşamadan geçtiği için suyun tadını oldukça etkilemektedir.
6. Aşama Mineral Filtre: Mineralli Su Teknolojisi – Zengin Mineral Seviyesi !
Mineral filtre, ters ozmos yöntemi kullanılan sistemlere ilave olarak eklenebilen bir teknolojidir. Suya mineral ilave ederek yüksek oranda mineral içermesini sağlar. Hücrelere zarar veren serbest radikalleri engelleyerek Antioksidan etki yaratır. Metabolizmayı hızlandırarak enerji sağlar ve dinçleştirir. Vücuttan mineral çalınmasını engelleyerek hücre ve organların korunmasına yardımcı olur. Kullanım ömrü 24 ay dır. 5 ton su geçirildiğinde süresi dolar.
7. Aşama Alkalin Filtre Alkalin Su Teknolojisi – 8.5 pH Seviyesi !
Alkalin filtre, ters ozmos yöntemi kullanılan sistemlere ilave olarak eklenebilen bir teknolojidir. Vücuda ihtiyaç duyduğu mineralleri sağlar. Yüksek pH seviyesi ile asidik etkilere karşı direnç kazandırır. Ürettiği Alkalin su sayesinde metabolizmanın dengeli çalışmasına yardımcı olur. Hücrelerin güçlendirilmesini sağlayarak besinlerin enerjiye çevrilmesini kolaylaştırır. Kullanım ömrü 24 ay dır. 5 ton su geçirildiğinde süresi dolar.
Ph (alkalin) filtresi sayesinde ise;suyun ph'ı belli bir değerin altına inince asidik çok yüksek olursa da bazik olur.suyunuzun düşük olan ph değerini insanlar için ideal olan (7-8.5) aralığına sabitleyerek suyun içeriğindeki asit-baz dengesini dengeler.suyun fazla asidik olması aşındırıcı ve tehlikelidir aynı şekilde bazik olmasıda bir çok tehlikeyi beraberinde getirir.eğer su çok asidik yada bazik ise vücudunuz onu dengelemek için çaba sarfeder bu filtre vücudunuzun görevini üstlenerek sizin daha az yorulmanızı ve daha dinç olmanızı sağlar.
Ph değerine dikkat etmek bir zorunluluk mu?
Vücudu alkalen hale getirdiğimiz zaman daha doğru çalışır ve besinleri daha iyi kullanabilir. Stres, aşırı egzersiz enfeksiyon ve hastalıklar vücutta asidik bir ortama yol açarlar. Vücutta tüm metabolik işlemler dengeli bir ph’a bağlıdır. Ph'ı düşük sular vücuttan kalsiyum ve sodyum atımına neden olur.
Vücut kanın ph’ını sürekli 7.35-7.45 aralığında tutmaya çalışır. Aynen vücut sıcaklığını 36,5 – 37 derecede tutmaya çalışması gibi. Sağlıklı bir vücut asidik olmamalıdır. Doğru ph seviyesinde kalmalıdır. Vücuttaki her işlem, kan ph’ının belli bir seviyede kalmasıyla doğru işler. Doğru ph seviyesi sağlanamadığında hücrelerin gerekli besinleri alması, bunların enerjiye çevirmesini zorlaşır.