Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

TDS Nedir? TDS Metre Nedir? TDS Metre Ne İşe Yarar?

08-07-2021 16:52
TDS Nedir? TDS Metre Nedir? TDS Metre Ne İşe Yarar?

Tds Metre Nedir? Ne İşe Yarar?

Bazı ölçüm cihazları günlük hayat için pek bir anlam ifade etmez. Bazıları ise çok fazla bilinmese de hayati öneme sahip olabilir. İşte Tds metrede bu ölçüm cihazlarından bir tanesi olarak dikkatleri üzerinde toplar.

İlginçtir ki, internet üzerinde Tds metre hakkında elle tutulur bir bilgiye ulaşmak pek mümkün değildir. Tds metrenin tanımını yapan site sayısı bile bir elin parmaklarını geçmez ve mevcut tanımlarda olduğu gibi yabancı kaynaklardan alıntıdır. Bu eksikliğin bilincinde olarak detaylı bir şekilde tds metrenin ne işe yarardığını ve ne amaçla kullanıldığını sizin için özetleyelim.

tds 

Tds Metre Nedir?

En basit tabiri ile TDS İngilizcesi Total Dissolved Solids olan bir cihazdır. Suyun içerisinde bulunan çözülmüş minerallerin ölçümünü yapan bir araç olarak ön plana çıkar. Sanıldığının aksine Ph metreden farklıdır. İkisinin bir arada kullanılması ile birlikte suyun içilebilir olup olmadığını net bir şekilde öğrenebiliriz.

Tds Metre Hakkında Doğru Bilinen Yanlışlar Nelerdir

Öncelikle Tds metre bir suyun içilebilir yada içilemez olması hakkında tek başına bir sonuç vermez. Yalnız Tds metreden aldığınız verilerin son derece önemli ipuçları verdiğini de söyleyebiliriz.

Dünya Sağlık Örgütü bir suyun analizinin yapılmasından önce TDS değerlerinin numunelerde incelenmesi gerektiğini zorunlu tutmuştur. Başka bir deyiş ile Dünya Sağlık Örgütü su incelemesinden önce su numunelerinin Tds değerlerine bakılmasını istemiştir. Bu anlamda bir su değerlendirmesi için Tds değerinin olmazsa olmaz olduğunu söyleyebiliriz.

Ph metreden farklıdır. Genellikle Tds değeri 3 – 4 haneli sonuçlar verirken Ph metre tek haneli sonuçlar verir. Yine Dünya Sağlık Örgütü tarafından kabul edilen Tds değerleri hakkında şunları söyleyebiliriz.

tds fiyatı 

300 ve 300’e kadar olan sayılar suyun mükemmele yakın bir kalitede olduğunu

300 ila 600 arasındaki sayılar suyun değerinin iyi olduğunu,

600 ila 900 arasındaki sayılar suyun tds değerinin sakıncalı ile makul arasında bir değerde olduğunu

900 ila 1200 arasında olan sayılar ise suyun tds değerinin sakıncalı ile kötü arasında bir değerde olduğunu gösterir.

Eğer rakam 1200 ve 1200’ün üzerinde ise kesinlikle kabul edilemez bir sayı karşımızda demektir.

tds metre 

Tds Nasıl Ölçülür

Laboratuvarlarda farklı ölçüm metotları olmakla beraber satışı yapılan TDS Metreler %100’e yakın doğrulukta sonuçlar verir. Dolayısıyla bir suyun TDS değeri hakkında net bir bilgi sahibi olmak istiyorsanız bir adet Tds metre sahibi olmanız yeterli olacaktır.

Bizler Aqua Bella olarak filtreleme sistemlerimiz, su arıtma cihazlarımız ile birlikte mükemmel kalitede su tüketmeniz için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Adresimiz üzerinden en kaliteli ve en ayrıcalıklı su arıtma cihazlarının siparişini verebilirsiniz.

tds metre fiyatı

Tds ile pH Arasındaki Fark Nedir

En temel fark pH, pH metre ile ölçülürken, Tds ise Tds metre ile ölçülür. Biraz öncede belirttiğimiz gibi Tds sayesinde su içerisinde bulunan çözünmüş madde miktarını başka bir deyiş ile kirliliği ölçerken pH suyun asidik mi yoksa bazik mi olduğunu ölçer.

Tds metre aracılığıyla her su için farklı değerler yakalamak mümkün olabilirken, pH metrede ciddi anlamda rakamsal farklılıklar ortaya çıkmaz.

Her iki ölçümü de beraber yapmanız durumunda suyun kalitesi hakkında daha net bir sonuç elde etmeniz mümkün olabilir. Bunun dışında bir suyun kalitesi hakkında doğrudan bir yorum almak istiyorsanız kesinlikle Tds metre size daha çok yardımcı olacaktır. Bir tds metre kullanılarak suyun genel özellikleri hakkında çok gerçekçi bilgilere ulaşmanız mümkün olacaktır.

 tds metre pili

tds metre satın al

 tds metre özellikleri

tds modelleri

tds ölçüm cihazı fiyatı

tds ölçüm cihazı

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.