Su Arıtma Cihazları Markaları ve Fiyatları 2024

26-07-2022 12:59
Su Arıtma Cihazları Markaları ve Fiyatları 2024

Su Arıtma Cihazları Markaları ve Fiyatları

Su arıtma cihazları markaları ve fiyatları için öncelikle hangi firmadan hangi şartlarda su arıtma cihazı alacaksınız ona karar vermelisiniz. Bu karar süreci oldukça sıkıntılı ve uzun sürebilir. Su arıtma cihazları markaları ve fiyatları birçok faktöre bağlı olarak değişkenlik göstermektedir. Karar aşamasında öncelikle su arıtma cihazlarını ve markalarını tanımak ve araştırmak faydalı olacaktır. Su arıtma cihazları markaları ve fiyatları için bir liste hazırladık.

Su Arıtma Cihazı Ne İşe Yarar?

Su arıtma cihazları markaları ve fiyatları için araştırma yapmak için öncelikle su arıtma cihazının ne işe yaradığını faydalarını ve avantajlarını öğrenmek, anlamak gerekir. Su arıtma cihazı sağlıklı ve kaliteli içme suyu elde etmenizi, şebeke suyunuzu dışarıda ki olumsuz koşullardan etkilenmeden kendinizin üretmesini sağlayan sistemlerdir. Birçok farklı amaç için üretilmiş olan çeşitli su arıtma cihazı sistemleri mevcuttur. Burada önemli olan husus öncelikle kendi kullanım alanınızı belirlemektir. Su arıtma cihazını eğer evinizde kullanacaksanız farklı bir model, endüstriyel bir alanda kullanacaksanız farklı bir model su arıtma cihazı kullanmanız gerekiyor. Bu seçenekler ve kullanım alanları oldukça geniş olabiliyor. Ama işin ana teması su arıtma cihazının kullanım alanı ve sizin beklentinizdir. Su arıtma cihazı alırken dikkat etmeniz gereken bir takım hususlar elbette var. Şimdi birazda bu hususlardan bahsedelim.

Su Arıtma Cihazı Alırken Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

Su arıtma cihazı almadan önce dikkat edilecek en önemli husus satın alacağınız firma ve üretici firmadır. Su arıtma cihazı aldığınız firma aynı zamanda üretici firma ise tam aranılan özelliği bulmuşsunuz demektir. Bu durum sizin için geçerli ise bir sonra ki dikkat edilmesi gereken özelliğe geçelim. İkinci sırada su arıtma cihazının ürettiği suyun kalitesidir. Alacağınız su arıtma cihazı eğer yeterli seviyede kaliteli bir su üretemiyorsa yapacağınız tüm masraf çöp olacak üstüne gereksiz yere öfkeleneceksiniz. Bu durumu yaşamamak için iyi bir araştırma yapmanız kaçınılmazdır. Su arıtma cihazları markaları ve fiyatları konusunda üçüncü husus ise arıtma cihazının üretiminde kullanılan malzeme kalitesi ile gerekli sertifikalarının olup olmadığıdır. Birçok merdiven altı üretim yapan firma süslü isimlerle şekilli su arıtma cihazları piyasaya sürmektedir. Siz de eğer bu sahte arıtma cihazlarından birini almak istemiyorsanız detaylı bir araştırma yapmalısınız. Dördüncü sırada su arıtma cihazının filtrasyon sistemidir. Burada bahsedilen filtrasyon sisteminin ters osmoz sistemi olması tercih sebebidir. Beşinci sırada ise filtrasyon aşamalarını ele alabiliriz. Su arıtma cihazları çeşitli filtrelerle sağlanan farklı filtre aşamaları ile arıtılmış su üretirler. Çok çeşitli olan bu aşamalar 5 aşamadan başlayarak 13 aşamaya kadar değişkenlik göstermektedir. Her birinin birbirinden faklı avantaj ve dezavantajları olsa da üretilen arıtılmış su kalitesi diğerlerinden çok farklılık göstermez. Su arıtma cihazı alırken dikkat edilmesi gerekenler sıralamasında altıncı sırada işletme maliyetleri yer alıyor. Kısaca açıklamak gerekirse satın aldığınız su arıtma cihazının belirli zamanlarda filtrelerinin değiştirilmesi ve bakım yapılması gerekiyor. İşletme maliyeti diye adlandırdığımız bu gider kaleminin düşük olması, kullanılan filtrelerin uzun ömürlü olması bütün tüketicilerin en çok arzuladığı özelliktir. Yedinci ve son sırada ki dikkat edilmesi gereken durum ise satın alma maliyetidir. Bunun son sırada yer almasının sebebi kesinlikle sağlık ve güvenliktir. Unutmamak gerekir ki bir malı ne kadar ucuza alırsanız o kadar kötü olur. Yani aslında yapılması gereken hesap fiyat/performans hesabıdır. Su arıtma cihazı satın alma ve işletme maliyetlerinizle ihtiyaçlarınızı doğru ölçerek kararınızı çıkan sonuca göre vermeniz gerekmektedir. Burada anlatmaya çalıştığımız aynı özelliklere sahip olan 2 farklı iki marka su arıtma cihazının ortalama piyasa değerinin çok altında olan fiyatlısı emin olun ki merdiven altı üretimdir. Kısaca özetleyecek ve önem sırasına göre maddeler halinde sıralayacak olursak;

Su Arıtma Cihazı Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler:

·Üretici ve Satıcı Firma itibarı

·Arıtılmış Suyun Kalitesi

·Su Arıtma Cihaz Malzeme Kalitesi ve Uygunluk Sertifikaları

·Kullanılan Filtrasyon Sistemi

·Filtre Aşamaları

·İşletme Maliyetleri

·Satın Alma Maliyeti

Su Arıtma Cihazı Filtre Değişim Maliyeti Ne Kadar?

Su arıtma cihazı almadan önce araştırmanızı yaptınız ve bir karara vardınız. Bundan sonra yapılması gereken işletme maliyetlerini araştırmak olacaktır. Her su arıtma cihazının kullanım alanı ve kapasitesine göre değişen miktarlarda işletme maliyeti vardır. Bu maliyet gözünüzü korkutmasın. Ortalama yıllık maliyeti 50-100 lira arasında değişmekte olan bu işletme maliyetleri her tip su arıtma cihazı için geçerlidir. Bu yüzden sağlığınıza önem veriyor ve aileniz için en iyisini istiyorsanız bu küçük maliyetlere katlanmalısınız. Sonuçta evinize alacağınız 1 damacana su günümüz koşullarında en az 25 lira civarında. Damacana su maliyetinin bir aylık toplamı yaklaşık 250 lira tutuyor. Basit bir hesapla 15 günlük damacana su maliyetine bir yıllık işletme maliyeti denk geliyor. Hangisi mantıklı siz karar verin.

Su Arıtma Cihazı Fiyatları Uygun mu?

Yukarıda da belirttiğimiz gibi öncelik fiyat/performans hesabı yapmaktır. Ancak eğer evinize içme suyu olarak damacana su alıyorsanız bu hesabı yapmanıza zaten gerek kalmıyor. Bir damacana su bugün 25 lira, hemen hesaplamak gerekirse ortalama bir aile ayda 10 damacana su tüketir. Bu da aylık 250 lira damacana su ücreti ortaya çıkarır. Yıllık ölçekte ele alırsak 3000 lira civarında damacana su ücreti verirsiniz. Bunun yanında damacana su tüketmenin birçok zahmetine katlanırsınız. Sipariş vermeyi unutursunuz, siparişiniz geç gelir, damacana pis gelir, mutfağınızın ortasında kötü bir damacana görüntüsü olur vb. Ancak alacağınız orta seviye bir su arıtma cihazı size yaklaşık 1200-1500 lira arasında bir fiyata mal olur. Dolayısı ile mantıklı görünen her zaman su arıtma cihazı satın almak ve keyfini sürmektir.

Su Arıtma Cihazı Filtreleri Nasıl Değiştirilir?

Oldukça basit olan bu işlem kolaylıkla sizin tarafınızdan yapılabilir. Sadece satın almanız gereken filtreleri doğru olarak satın almalısınız. Su arıtma cihazınızın marka ve modeline göre değişkenlik gösteren filtreleri eğer doğru alabilirseniz veya arıtma cihazını satın aldığınız firma ile iletişime geçerek cihazınızın marka ve modelini söylemeniz durumunda sizin için uygun olan filtreyi göndereceklerdir.

Su Arıtma Cihazları Markaları

Su arıtma cihazı markaları çok çeşitli ve fazla sayıda olmasına rağmen mevcut piyasada kaliteli ve güvenilir su arıtma cihazı üreten ve satan firma sayısı oldukça azdır. İnsan güveninin ön plana çıktığı su arıtma cihazı sektöründe birbiri ile rekabet eden firma sayısı merdiven altı üretim yapan firmaları da dahil edersek yüzleri bulmaktadır.

1998 yılında faaliyete başlayan AQUA BELLA Su Arıtma Sistemleri sektörde kendini kanıtlamış en önde gelen firmalardandır. Sektörde kazandığı büyük deneyimi 2005 yılında yerli ve milli su arıtma cihazı üreterek taçlandırmış olan AQUA BELLA Su Arıtma Sistemleri TÜRKİYE genelinde kurulu yaygın bayilik ve servis ağı ile ülkemizde ilk yerli su arıtma cihazı üreticisi unvanını kazanmıştır.

Söz konusu başarının asla tesadüf olmadığı birçok müşterimizin memnuniyeti ve acımasız piyasa koşullarında ayakta kalabilmesi ile kanıtlanmıştır. Piyasada faaliyet gösteren su arıtma cihazı üreticisi ve satıcısı olan firmalar cihaz kalitelerine göre değişken olan fiyatlar belirlemektedir.

Ancak unutulmaması gereken konuların başında su arıtma cihazı üretimi yapan firmaların her zaman fiyat konusunda daha avantajlı olduğu gerçeğidir. Bu gerçekten yola çıkarak AQUA BELLA Su Arıtma Sistemleri kendisi bizzat üretici firma olduğu için fiyat belirleme konusunda diğer markalardan çok daha avantajlıdır. AQUA BELLA Su Arıtma Sistemleriüretim yapan diğer firmalara üretimde kullanılan parça ve sonrasında gerekli yedek parça tedarikini de sağlamaktadır. Bu nedenle diğer firmalardan her durumda fiyat belirleme konusunda önde yer almaktadır.

En İyi Su Arıtma Cihazı Markaları ve Fiyatları

1.Aqua Bella Gold Crystal 10 Aşamalı Organik Su Arıtma Cihazı

Aqua Bella, tüketiciler arasında en iyi ev tipi su arıtma cihazlarını üretmesi ile bilinir. Gold Crystal 10 Aşamalı Organik Su Arıtma Cihazı, mükemmel özelliklerle donatılmış en son modeldir.1500 liralık fiyatı ile en iyi su arıtıcılarından biri olan çoklu arıtma işlemi, musluk ve diğer suların tam olarak arıtılmasını ve dezenfeksiyonunu sağlar. Sürekli olarak mineral bakımından zengin su sağlamanın yanı sıra, bu ev tipi su arıtma cihazı, neredeyse sıfır su israfı sağlar. Ayrıca, 8L depolama ve günlük 300 litre arıtma kapasitesi ile elektriğin olmadığı zamanlarda bile her zaman içilecek temiz su üretebilir.

Gold Crystal 10 Aşamalı Organik Su Arıtma Cihazı: %27indirim 1.449,00 1.990,00 TL

2.AQUA BELLA Sirius Plus 12 Aşamalı Su Arıtma Cihazı

2500 liranın altında ki fiyatı ile evler için haklı bir şekilde en iyi su arıtıcısı olan ve su arıtma cihazı pazarında yaygın olarak güvenilen bir marka olan Aqua Bella üretimi Sirius Plus 12 Aşamalı Su Arıtma Cihazı, bu alanda en iyi teknolojiye sahip cihazlardandır. Sirius Plus, ters ozmoz filtre aşaması sırasında sağlıklı minerallerin suya yeniden kazandırılmasını sağlayan çok aşamalı bir filtreleme sistemine sahiptir. Suyun kalitesine bağlı olarak tadını ayarlarve12 litrelik çelik tank kapasitesi ile beş kişilik bir aile için idealdir. Mükemmel bir ters ozmoz su filtresi olan cihaz kompakt tasarımı ile tezgah altında çok az yer kaplar.

Sirius Plus 12 Aşamalı Su Arıtma Cihazı: %16 indirim 2.450,00 2.900,00 TL

3.AQUA BELLA Ravent Dijital Akıllı Su Arıtma Cihazı

Aqua Bella Ravent Dijital Su Arıtma Cihazı, özellikle tasarım ve performans olarak5900 liralık fiyatı ile en iyi su arıtma cihazları arasında yer alıyor. Şık ve tek parça bir tasarıma sahip olan bu Gümüş İyonlu su arıtma cihazı, masa üstünde kullanılabilir veya isteğinize göre duvara monte edilebilir. Onu en iyi su arıtma cihazı yapan şey, LG CHEM Ters Ozmos membran filtresi ve akıllı bir cihaz olmasıdır. En kullanışlı özelliği ise, filtrenin değiştirilmesi gerektiğinde cihazın sizi uyarmasıdır!

Ravent Dijital Su Arıtma Cihazı: %14 indirim 5.900,006.900,00 TL

Ev Tipi En İyi Su Arıtma Cihazları ve Fiyatları:

Sıra No

Model Adı

Fiyat

1.

Gold Crystal 10 Aşamalı Organik Su Arıtma Cihazı

1.449,00 TL

2.

AQUA BELLA Sirius Plus 12 Aşamalı 12 LT Çelik Tanklı Su Arıtma Cihazı

2.450,00 TL

3.

AQUA BELLA Evro 13 Aşamalı Organik Su Arıtma Cihazı

2.149,00 TL

4.

AQUA BELLA Organik Su Arıtma Cihazı 8 Aşamalı

2.149,00 TL

5.

Matrix Plus 10 Aşamalı Metal Depolu USA Membranlı Su Arıtma Cihazı

1.790,00 TL

6.

Crystal 10 Aşamalı Delüx Su Arıtma Cihazı

1.919,87 TL

7.

AQUA BELLA Optimus Prime 12 LT NSF Sertifikalı Çelik Tanklı 12 Aşamalı Su Arıtma Cihazı

1.690,00 TL

8.

AQUA BELLA 10 Aşamalı Agena Plus Su Arıtma Cihazı

1.118,70 TL

9.

LG AQUA BELLA Membranlı Tiver 12 Aşamalı Organik Su Arıtma Cihazı

1.411,37 TL

10.

10 Aşamalı 8 Litre Metal Tanklı 80 GPD Teknolojili Su Arıtma Cihazı

1.399,00 TL

11.

Stylus 12 Aşamalı Su Arıtma Cihazı

1.290,00 TL

12.

AQUA TURCO Red Plus 12 Aşamalı Pompalı Delüx Su Arıtma Cihazı

2.990,00 TL

13.

Lg Membranlı 10 Aşamalı Crystal Su Arıtma Cihazı

1.411,37 TL

14.

AQUA BELLA LG Membranlı 10 Aşamalı Crystal Su Arıtma Cihazı

1.118,70 TL

15.

Optimus 12 Aşamalı Organik En İyi Su Arıtma Cihazı

1.500,00 TL

16.

AQUA BELLA 10 Aşamalı Agena Plus Su Arıtma Cihazı Filmtec Membranlı

1.650,00 TL

17.

Spring Forte Saf Su Arıtma Cihazı Saatte 12 LT Günde 220 LT Kapasiteli

4.550,00 TL

18.

Spring Forte Çift Membranlı Optimax Plus Su Arıtma Cihazı

2.350,00 TL

19.

Optimus 10 Aşamalı Ev Tipi Tezgah Altı Su Arıtma Cihazı

1.560,00 TL

20.

AQUA BELLA 10 Aşamalı LG Membran 12 Lt Çelik Tank Pompalı Su Arıtma Cihazı

2.315,37 TL

21.

Ev Tipi Su Arıtma Cihazı BELLA Delux 10 Aşamalı

1.600,00 TL

22.

AQUA BELLA Kuno Membranlı Membran Filtreli 10 Aşamalı Kapalı Su Arıtma Cihazı

1.350,00 TL

23.

Ravent Dijital Akıllı Su Arıtma Cihazı

5.900,00 TL

24.

Organik Su Arıtma Cihazı - LG AQUA BELLA Stylus 12 Aşamalı Pro

1.990,00 TL

25.

LG AQUA BELLA 12 Aşamalı Su Arıtma Cihazı

1.580,87 TL

Endüstriyel Su Arıtma Cihazları Markaları

Sanayi üretimi yapan birçok tesiste temiz ve saf su ihtiyacı bulunmaktadır. Sanayi ve endüstri kuruluşları için temiz su üreten Endüstriyel Su Arıtma Cihazları hem üretim yapan tesisler için hem de üretilen ürünleri kullanan son tüketiciler için oldukça önemlidir.

Temiz içme suyu üretebilmek için günümüzde kullanılan su arıtma cihazları her geçen gün hayatımızın içine bir daha çıkmayacak gibi yerleşiyor. İnsan sağlığına uygun şekilde arıtma sistemleri ve su arıtma cihazlarının üretildiği günümüz şartları içerisinde, evde, endüstriyel alanlarda ve çeşitli işletmelerde pek çok açıdan su arıtma sistemleri suyun yumuşatılması, suyun içme suyu haline getirilmesi için kullanılmaktadır.

Su Yumuşatma Sistemleri Markaları 

Su yumuşatma sistemleri, suda bulunan magnezyum ve kalsiyumu sodyum iyonları ile değiştirerek suyu yumuşatırlar. Sert su yumuşatıldıktan sonra üretim hattında çalışan sistem ve cihazlara zarar vermesi engellenmiş olur.

Sert su tesisat borularını tıkayarak, kazan ve diğer birçok cihaza zarar verebilir. Su yumuşatma sistemi ile elde edilen yumuşak su bu olumsuzlukları ortadan kaldırarak yatırım yapılmış olan birçok üretim makinesini ve tesisi zarardan kurtarır.

20 yıl veya daha fazla süre ile tam kapasite çalışabilen su yumuşatma sistemleri arıza yapmaması ile ön plana çıkmaktadır.

İçme suyu üretimi dışında endüstriyel su arıtma sistemleriyle üretim hattında en doğru şekilde su tüketimi sağlanmaktadır.

Endüstriyel Su Arıtma Sistemleri kullanan işletmelerde kullanılan cihaz ve üretim hattında su sertliğine bağlı her hangi bir problemle karşılaşılması mümkün değildir.

Sebilli Su Arıtma Sistemleri Markaları

Su sebilleri hayatımızın vazgeçilmezleri arasında. Bugün su arıtma sistemli su sebilleri, musluk suyuna sağlıklı bir alternatif sunuyor.

Doktorlar ve uzmanlar bir insanın günde ortalama sekiz barsak su içmelerini tavsiye ediyorlar. Sekiz bardak su içmek insan yaşamını sağlıklı sürdürmenin en basit yolu gibi görünse de aslında o kadar kolay değil. Çünkü içilebilir temiz ve sağlıklı suya erişmek hiç kolay değil. İşte sebilli su arıtma cihazları bu zorluğu ortadan kaldırmak için dizayn edilmiş ve yaşamımızda ki bir zorluğu daha ortadan kaldırmıştır.

Dünyada birçok kişiyi etkileyen enfeksiyonların hemen hemen hepsi temiz olduğu düşünülen içme sularından kaynaklanıyor.

En Kaliteli Su Arıtma Cihazı

Dünya genelinde içme suyu kalitesi giderek bozuluyor. Bu yüzden artık her ev için bir su arıtma cihazı gerekli olmaya başladı. Aqua Bella su arıtma cihazları, şebeke suyunda bulunan yabancı maddeleri üstün filtreleme teknolojileri ile insanlar için tüketilebilir, sağlıklı ve temiz hale getirmektedir.

En İyi Servis Ağına Sahip Su Arıtma Cihazı Markaları 

Türkiye genelinde ilk yerli su arıtma cihazını üretme başarısını gösteren Aqua Bella Su Arıtma Sistemleri yetkili servis ve satış sonrası hizmet kalitesi bakımından da diğer rakiplerinden ayrılarak ön plana çıkmaktadır.

Öyle ki hemen hemen ülkenin tüm ilçelerine yayılmış olan servis ağı ile ihtiyaç duyduğunuz her an Aqua Bella Su Arıtma Sistemlerini satış sonrasında da yanınızda hissedeceksiniz.

İhtiyaç duyulduğunda en kısa sürede her türlü ihtiyaca cevap verebilecek şekilde tertiplenmiş servis, montaj ve satış ağına sahip olan en iyi ve kaliteli su arıtma cihazı Aqua Belladır.

Hangi Su Arıtma Cihazı Sizin İçin En İyisi?

Sağlıklı olmak için temiz su içmek şarttır. Su kaynaklarının yaygın kirliliği göz önüne alındığında, musluk suyu artık güvenilir bir su kaynağı değildir. İnsanların filtrelenmemiş musluk suyu içtiği için hastalandığı birçok vaka olmuştur. Bu nedenle, en iyisi olmasa da kaliteli bir su arıtma cihazının evde bulunması her ev için bir zorunluluktur. Bununla birlikte, piyasada, farklı su arıtma sistemleri kullanan birçok su arıtma cihazı bulunmaktadır. Bu nedenle, ev için doğru su arıtma cihazını seçmek sizi zorlayabilir. Doğru su arıtma cihazını seçmek, hayatınızda fark yaratabilir. Doğru kararı vermenize yardımcı olmak için en popüler su arıtma sistemlerini, yani RO ile UV su arıtıcılarını karşılaştırdık.

Ters Osmoz (RO) Su Arıtma Sistemi Nedir? 

Su moleküllerini yarı geçirgen bir zardan geçirerek filtreleyen bir su arıtma sistemidir. Ters Ozmoz (RO) sistemi ile arıtılmış su, zararlı bakterilerden ve çözünmüş kirleticilerden arındırılmıştır.

UV Su Arıtma Sistemi Nedir?

UV su filtre sisteminde UV (Ultraviyole) ışınları sudaki zararlı bakterileri öldürür. Böylece su patojenlerden tamamen dezenfekte edilir. UV su arıtıcısı sağlık için iyidir çünkü suda bulunan tüm zararlı mikropları tadı etkilemeden öldürür.

Hangisi Daha İyi – RO veya UV Su Arıtma Sistemi?

Hem RO hem de UV su arıtma sistemleri sudaki zararlı bakterileri yok eder veya öldürür. Son satın alma kararını vermeden önce diğer birkaç faktörü göz önünde bulundurmanız gerekir. İşte iki filtreleme sistemi arasındaki temel farklar.​

UV filtresi suda bulunan tüm patojenleri öldürür. Ancak ölü bakteriler suda asılı kalır. Öte yandan, bir RO su arıtıcısı bakterileri öldürür ve suda yüzen ölü bakterileri filtreler. Bu nedenle, RO arıtılmış su daha hijyeniktir.

RO su arıtma cihazları, sudaki çözünmüş tuzları ve kimyasalları temizleyebilir. Ancak UV su filtreleri, çözünmüş katıları sudan ayıramaz. Bu nedenle, suyu kirleten tek şey bakteriler olmadığı için RO sistemleri musluk suyunun arıtılmasında daha etkilidir. Suda bulunan ağır metaller ve diğer zararlı kimyasallar sağlığınızı olumsuz etkileyebilir.

RO su arıtma cihazları, kirli ve çamurlu suyla çalışmalarına yardımcı olan yerleşik bir ön filtreleme sistemine sahiptir. UV filtreleri ise çamurlu veya bulanık suyla çalışmaz. Bakterileri etkili bir şekilde öldürmek için suyun berrak olması gerekir.Bu nedenle, UV filtreleri, suyun yüksek miktarda tortuya sahip olduğu alanlar için iyi bir seçenek olmayabilir.

RO su arıtıcıları, su basıncını artırmak için elektrik gerektirir. Ancak UV filtreleri normal su basıncı ile çalışabilir.

✅Firma Kuruluş :1993’ten Beri Hizmet✅✅Firma Hizmet Bölgeleri :Türkiye’nin Her Yerine✅✅Firma Belgeleri : Iso 9001 Kalite Belgeleri✅✅Firma Eşya SigortasıAQUA BELLA Farkıyla✅
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.