Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

Su Arıtma Cihazı Tavsiyesi 2024

05-08-2021 18:39
Su Arıtma Cihazı Tavsiyesi 2024

Su Arıtma Cihazı Tavsiye 2024 En İyi Su Arıtma Cihazı Hangisi?

 dünyanın en iyi su arıtma cihazı en iyi su arıtma cihazı en iyi su arıtma markası en iyi su arıtma modeli


İnsan vücudunun yaklaşık %75’ i sudan oluşur. Vücudumuzdaki besin maddelerini hücrelere taşıyan ve hücrelerdeki atıkları alan suyun faydaları saymakla bitmez. Vücut ısısını dengeleyerek eklemleri ve iç organları kayganlaştırır. Kan dolaşımını sağlayarak kalp damar fonksiyonlarını korur. Ayrıca yapılan son araştırmalara göre su içmek, ruh halini bile olumlu yönde etkiliyor.
Su içmenin insan sağlığı için çok faydalı olduğunu söyleyebiliriz. Ancak içme sularının yeterince temiz olmaması, fayda sağlamasının aksine sağlığı tehdit edebilir. Bu yüzden içilen suların temizliğinden emin olunmalıdır. Özellikle son yıllarda dünya genelinde temiz su kaynaklarının kirlenmeye başlamasıyla insanlarda bu konuda endişe başladı. Birçok kişi daha sağlıklı ve daha temiz su tüketmenin yollarını aramaya başladı. Burada da devreye su arıtma cihazları giriyor.

Su Arıtma Cihazı Nedir?                                                                    
Musluk sularının yeterince sağlıklı olmaması sebebiyle ortaya çıkan su arıtma cihazları, musluk sularının daha kaliteli ve daha sağlıklı olmasını sağlıyor. Musluk sularının içerisindeki zararlı organizmaları temizleyerek suyu temiz bir şekilde tüketmenize olanak tanıyan cihazlar, su içerisindeki toprak gibi katı parçaları ve kalıntıları da arındırıyor. Su arıtma cihazları sayesinde gönül rahatlığıyla su tüketebilirsiniz. Lavabolara kolayca takılan cihazlar, periyodik olarak belirli bakımlardan geçerek uzun süre kaliteli suyu evlerinize getiriyor.

2024 En İyi Su Arıtma Cihazı Markaları
Suyun istenen temizlik seviyesine erişmesi için kullanılan su arıtma sistemleri, suyun ihtiyaç duyduğu mineralleri de kazandırarak tadını ve kokusunu da iyileştiriyor. Suyu evrensel hijyen koşullarına uyumlu hale getiren su arıtma sistemleri, tezgâh altı ve tezgâh üstü olmak üzere iki farklı türde üretiliyor. Tezgâh altı su arıtma cihazları, en yaygın kullanıma sahip ve 24 saat temiz su sunan cihazlarken tezgâh üstü su arıtma cihazları, görünüm açısından şık yapıdadır.
Arıtma su sebilleri de iş yerlerinde, şantiyelerde ve toplu kullanılan alanlarda yaygın olarak kullanılır. Tezgâh altı cihazlarda olduğu gibi 24 saat kesintisiz temiz ve sağlıklı sunan su arıtma sistemleri, sıcak ve soğuk su bulunduruyor.
Endüstriyel su arıtma ile de kuyu ve deniz suları arıtılabiliyor. Yüzey ve atık sularının temizlenmesinde su arıtma cihazlarından yararlanılabilir. Özellikle ham su arıtma sistemleri, kazan besleme suyu arıtma sistemleri, soğutma kulesi su arıtma sistemleri ve atık su arıtma sistemleri en çok ihtiyaç duyulan endüstriyel arıtma sistemleridir.
Endüstriyel su arıtma sistemleri, farklı endüstri alanlarında ve uygulamalarında hizmet veren yüksek teknolojili sistemlerdir. Bu sistemlerden ham su arıtma sistemleri sayesinde yer altı kaynak suları, göl veya nehir suları ve kuyu suları gibi çevreden doğal olarak alınan ham sular arıtılabilir. Sudaki kirletici maddeler nedeniyle teçhizatlarda oluşabilecek kirlenme, erken yıpranma ve aşınma gibi durumlardan korunmuş olur.
Kazan besleme suyu arıtma sistemleri ise, kazanları oluşturan teçhizat ve bileşenler zararlı maddelerden kaynaklanan hasarlardan korunur. Çözünmüş kalıntılar, demir, silika, kalsiyum, magnezyum, alüminyum ve çözünmüş gaz gibi organik maddeler su içerisinde yer alır. Doğru arıtma işlemi ile kazan besleme suyu, kazanın ve ekipmanların aşınmasını engeller. Bu sistemler kazan yapısına ve kimyasına bağlı olarak farklı işlemler gerektirir.
Üretimde harcanan suları tekrar kullanmak için de atık su arıtma sistemleri kullanılır. Bunlar işletmelerin çevreye ve insan sağlığına vereceği zararı önler. Tüm endüstriyel su arıtma cihazlarının maliyetleri kullanılan amaca göre farklılık gösterir. İlk yatırımda yüksek bir maliyeti olsa da faydaları maliyetlerini karşılıyor.

Su Arıtma Cihazı Kullanmanın Avantajları
Hem kendinizin hem de sevdiklerinizin sağlığı için su arıtma cihazını tercih edebilirsiniz. Ambalajlı içme sularına ulaşmak çok kolay gelebilir. Ancak özellikle plastik şişelerdeki sular uzun süre beklediği için her ne kadar arındırılmış olsa da yeterince güvenli değildir. Ayrıca maliyet olarak da su arıtma cihazları daha karlı olacaktır.
Cihaz sayesinde evinizde içme suyu hiç bitmez ve sipariş vermekle uğraşmanıza gerek kalmaz. Günün her saati temiz ve kaliteli suyu size sunan en iyi su arıtma cihazı, su içerisindeki yabancı maddeleri arındırmakla kalmaz; aynı zamanda suyun daha lezzetli olmasını sağlar.
Dünyamız ve canlılar için plastik maddeler de tehlike yaratıyor. Plastik tüketimini azaltmak için de su arıtma cihazları kullanılabilir. Çevreyi koruma konusunda önemli bir görev üstlenen cihazlar, tek kullanımlık şişelerde satılan suların tüketimini azaltıyor.
Avantajları saymakla bitmeyen su arıtma cihazlarının bir diğer faydası da evde kullandığınız diğer aletlerin de kullanım ömrünü uzatmasıdır. Musluktan akan sular yüksek oranda kalsiyum ve magnezyum iyonları, alüminyum, baryum, demir, çinko ve manganez gibi çözünmüş maddeler içerir.
Bu da mutfakta kullandığınız su ısıtıcıların kireçlenmesine ve çabuk bozulmasına sebep olur. Bunun dışında tencerelerinizde ve demliklerinizde kireçlenme yaparak diplerinde kalıntılar oluşturur.  Su arıtma cihazları sayesinde su içerisindeki tüm zararlı maddeler atılır ve böylece sert sular yerine daha yumuşak sular kullanmış olursunuz.
Suda bulunan inorganik tuzlar ve organik maddeler de mutfak eşyalarında birikinti oluşmasına yol açar ve bu da aletlerin ömrünü kısaltır. Tüm bu sorunlar için en iyi çözüm yolu ise su arıtma cihazı kullanmaktır. 

Su Arıtma Cihazı Çeşitleri Nelerdir?
Su arıtma cihazlarının hem insan sağlığı için faydaları hem de ekonomiye katkısı çok büyüktür. Daha temiz, kaliteli ve ekonomik su tüketimini sağlayan su arıtma cihazlarının birden fazla çeşidi vardır. Mutfak tipinize ve zevkinize göre seçeceğiniz çeşitlerin çalışma prensipleriyse genellikle aynıdır.
En çok tercih edilen modellerden biri tezgâh altı su arıtma cihazlarıdır. Bu cihazlar, dolabın içerisine yerleştirildiğinden yer kaplamaz ve mutfak dekorasyonunu bozmaz. Tezgâh üzerine konulmadığından alan daraltmaz ve bu yüzden en sevilen su arıtma cihazı modelidir. Bu cihazın arıtmış olduğu su mutfak bataryasının yanına monte edilecek olan özel musluktan gelir. Musluktan arıtılmış su akar ve yemekte, çay ve kahvede, meyve ve sebze yıkamada taze suyu kullanabilirsiniz.
Bir diğer model de tezgâhtan bağımsız olarak sebil tipi su arıtma cihazlarıdır. Bunlar, şık tasarıma sahiptir ve mutfak dekorasyonuna uyum sağlar. Çocuk kilidi de bulunan cihazları sebil olarak da kullanabilirsiniz. Sıcak, soğuk ve oda sıcaklığında suya pratik şekilde ulaşma imkanı sağlayan cihazlarda LED ekran bulunuyor ve bu sayede filtrelerin kullanım süreleri takip edilebiliyor.
Su arıtma cihazları aynı zamanda kapalı ve açık kasa olmak üzere iki farklı modelde üretiliyor. Bu modellerin kullanımı ve filtreler de farklılık gösteriyor.

Su Arıtma Cihazı Çeşitlerinden Hangisi Alınmalıdır?
Su arıtma cihazlarının bahsedilen çeşitleri farklı özelliklere sahiptir. Model seçerken göz önüne alacağınız en önemli şey ise mutfağınızın şekli, boyutu, tezgahınızın ve dolabınızın boyutlarıdır. Büyük bir dolabınız varsa tezgah altı su sebillerini tercih edebilirsiniz. Aynı zamanda mutfağı küçük olan kişiler de sebil tipi su arıtma cihazları yer kapladığından tezgah altı modelleri tercih ediyor.
Su arıtma cihazlarının çeşidine karar verdikten sonra modeli de doğru seçilmelidir. Cihazlar modellerine göre özellik ve hacim bakımından farklılık gösterir. Aynı zamanda seçeceğiniz cihaz markasının teknik destek kalitesi de önemlidir. Size her zaman teknik servis imkanı sağlayan ve filtreleri düzenli olarak değiştiren bir marka olmasına özen göstermelisiniz.
Aqueballa markası, teknik servis imkanları geniş bir marka olduğundan filtre değişimlerinizi de zamanı geldiğinde kolaylıkla yapıyor. Taşınma sırasında demontaj imkanı da sağlayan Aquebella, 2024 en iyi su artıma cihazı için iyi bir seçim oluyor.

En İyi Su Arıtma Cihazı Filtre Çeşitleri
Su arıtma cihazları hangi marka olursa olsun benzer filtrelere sahiptir. Ancak markasına ve modeline göre filtre sayısı farklılık gösterir. İlk olarak filtreleme, suyun bakterilerden ve virüslerden arındırılmasıdır. Su arıtma cihazları bu işlemi yapabilmek için farklı filtreler kullanır ve suyu birçok farklı aşamadan geçirerek sağlıklı ve daha kaliteli hale getirir. Filtreler, cihazın modeline göre farklı malzemeden yapılmış olabilir.

Gözenekli Yapıdaki Filtreler
Suyu süzerek arındıran filtreler, gözenekli yapıdadır. Genellikle kâğıttan yapılır ve su içerisindeki virüs ve bakterilerin çapından daha büyük gözeneklere sahiptir. Bu yüzden suyun tam anlamıyla arınması zor olabilir. şistozom gibi parazitlerin arındırılmasında iyi bir sonuç verse de bu tür filtreler çok tercih edilmez.
Seramik dediğimiz filtreler ise fıçı veya silindirik delik mum biçimindedir. Kil, diyatomik toprak veya gözenekli taş kullanılarak yapılırlar.
Gözenek genişlikleri farklılık gösterebilir ancak birçok modelinin yüzeyinde biyofilm oluşumunu önleyen kolloidal gümüş kullanılmıştır. Bu filtrelerin düzenli olarak temizlenmesi şarttır.

Ters Ozmos Filtre
Düşük ve yüksek basınçlı olmak üzere iki farklı membran sistemi vardır. Ters ozmos, membran tipi filtreleme sistemidir. Düşük basınçlı olanları sudaki mikroorganizmaları süzmekte daha etkilidir ancak çözünmüş organik maddelerde aynı başarıyı gösterdiği söylenemez. Yüksek basınçlı membran sistemlerinden biri olan ters ozmos; klor, bromür ve sodyum gibi su içerisinde bulunan katı maddelerin %99’u kadarını ayrıştırabilir.

Diğer Filtre Çeşitleri
Sudaki toksik organik bileşenleri, suyun tadını ve kokusunu düzenlemek için ise kömür ve aktif karbon filtreler kullanılır. Ancak bu filtrelerin kullanımındaki tehlike, suda çözünmüş olan organik maddelerin yüzeye tutunarak mikroorganizma kümesi oluşturmalarıdır. Bu yüzden karbon filtrelerde seramik filtrelerde kullanılan gümüş kullanılır. Bu filtrelerde reçine kullanılarak makromoleküllerin deiyonize ve dezenfekte edilmesi sağlanır.

Su Arıtma Cihazında Bulunan Filtreler ve Çalışma Prensipleri
Su arıtma cihazlarının içerisinde yukarıda bahsedilen çeşitlere göre birçok farklı filtre bulunuyor. Musluk suyunu daha temiz ve daha sağlıklı bir hale getiren cihazlarda bulunan filtrelerin her biri farklı görevlere sahip. Hepsinin ortak amacı ise suyu daha temiz ve daha içilesi bir hale getirmek.
Arıtma cihazlarındaki ilk filtre 5 micron filtresidir. Su içerisinde bulunan ve en büyük boyutlara sahip olan kum ve toprak gibi maddelerin arındırılmasını sağlayan filtre, arıtma işleminin ilk aşamasını oluşturuyor. Büyük taneciklerden ayrılan su diğer bir filtreye gönderiliyor.
İkinci aşamada ise suyu karbon blok filtresi karşılıyor. Suyun tadını ve kokusunu iyileştiren filtrenin kullanım ömrü 6-8 ay arasında değişkenlik gösteriyor. Bu filtre aynı zamanda membran filtrenin de korunmasını sağlıyor. Su içerisindeki ağır kimyasal ve klor gibi durumları da ortadan kaldırarak daha lezzeti bir su oluşumunu destekliyor.
Su arıtma cihazlarındaki bir diğer önemli filtre de aktif karbon filtresidir. Karbon blok filtresinden çıkan su yeniden tatlandırılıyor ve kokusu gideriliyor. Bu filtrenin en büyük avantajı ise su içerisine organik madde sağlıyor. Bu sayede su daha lezzetli hale gelerek sağlık açısından da faydalı bir su tüketimi sağlanmış oluyor. Aktive edilmiş karbonlardan oluşan filtrenin kullanım ömrü 6 aydır ve bu süre bittiğinde değiştirilmesi gerekir.
Su arıtma cihazlarındaki en önemli filtre olarak nitelendirebileceğimiz membran filtreler, çok küçük bir mikrofon aralığına sahiptir ve bu sayede en ufak bakterileri ve kimyasal maddeleri bile arındırır. Su içerisindeki zararlı mikroorganizmaları dışarı atan ve gözle görülmeyen bakterileri ortadan kaldıran filtre, insan sağlığı için zararsız bir su tüketimine destek veriyor.
Suyu en saf haline getirerek tüm temizleme işlemlerini gerçekleştiren membran filtre, diğer filtreler gibi kullanıma bağlı olarak belirli sürelerle değiştirilmeye ihtiyaç duyuyor.
Son olarak su arıtma cihazlarının bazılarında karşımıza çıkan ek bir filtre olarak düşünebileceğimiz mineral filtre, su içerisindeki kalsiyum, magnezyum, sodyum ve potasyum oranını arttırıyor. Doğal maden suyu gibi bol mineralli bir su ortaya çıkarıyor. Tüm cihazlara ek olarak takılabilen mineral filtre, suyu daha sağlıklı hale getiriyor.

2024 En İyi Su Arıtma Cihazları Hangileri?
Su arıtma cihazlarının koyuldukları yerlere, filtrelerinin sayısına ve kalitesine, pompalı olup olmadıklarına, kasa şekillerine göre birçok farklı çeşidi vardır. Seçerken de birçok faktör etkili olur. En iyi su arıtma cihazı türlerinden biri olan musluk tipi su arıtma cihazları, çok yaygın olarak kullanılıyor.
Musluk tipi arıtma cihazlarının kurulumu kolaydır ve 5 dakika içerisinde kurulumu yapılabilir. Montaj bittikten sonra şebeke suyundaki yoğun kloru arındırır ve size sağlıklı su tüketimi sağlar. Sudaki kötü koku ve tadı da giderir. Aynı zamanda bu tip cihazlar, elektrik bağlantısı gerektirmez ve su israfını önler.
En iyi modellerden biri de sürahi tipi su arıtma cihazlarıdır. Modern bir görünüme sahiptirler ve oldukça kullanışlıdırlar. Filtreleri kolayca çıkarılıp takılabilir. Aynı zamanda suyu kirlenmeye karşı muhafaza eder ve kaliteli bir su tüketimi sunar. Sürahi tipi su arıtma cihazlarınızı yanınıza koyabilir ve yerinizden kalkmadan sağlıklı su tüketebilirsiniz.

2024 En İyi Su Arıtma Cihazı Markaları Ve Fiyatları

Sıra Model Cihaz Türü Pompa Editör Puanı
1 AQUA BELLA  Tezgahaltı    Pompalı  10/10
2 AQUA TURCO  Tezgahaltı  Pompalı  10/9.9
3 L.G. AQUA BELLA  Tezgahaltı    Pompasız  10/9.8
4 Spring Forte  Tezgahaltı  Pompasız  10/9.7
5 F.s.a. Omnipure Tezgahüstü Pompasız  10/9.7
* AQUALive  Tezgahaltı Pompasız  10/9.7
* EasyWater  Tezgahaltı  Pompalı  10/9.6
* AquaFair  Tezgahaltı Pompasız  10/9.5
* Ravent Water Tezgahüstü Alkali  10/9.5
* AQUAMes  Filtre Filtre  10/9.5




En İyi Su Arıtma Cihazı Nasıl Olmalı?

  • En iyi su arıtma cihazını genel olarak tanımlayacak olursak kullanımı kolay, az yer kaplayan, tankı küçük olmayan, filtreleri kolayca sökülüp takılabilen ve belgeleri tam olan cihazlar diyebiliriz. Buna göre nasıl bir cihaz almanız gerektiğine karar verebilirsiniz.
  • Son teknolojiyle üretilmiş su arıtma cihazları, su kesintisi olsa bile size yetecek kadar suyu size vermeye devam eder.
  • Kompakt tasarıma sahip küçük cihazlar, daha kullanışlı olacak ve daha az yer kaplayacaktır.
  • Su arıtma cihazları side stream teknolojisine sahipse, klasik membran filtrelerin aksine 1,5 kat daha uzun ömürlü olacaktır. Ayrıca daha az elektrik tüketir, böylece maddi anlamda da avantaj sağlar.
  • Performans takip sistemi bulunan su arıtma cihazlarını tercih ederseniz, dijital filtre göstergesi sayesinde cihaz, ihtiyaç duyduğunda filtre değişimi için sizi uyarır. Bu sayede oluşabilecek arızaları en aza indirir.

Pompalı ve Pompasız Su Arıtma Cihazları Arasındaki Farklar
Seçim yaparken bakacağınız bir diğer özellik de pompalı veya pompasız olmasıdır. Pompalı arıtma cihazları, elektrikli arıtma cihazı olarak da bilinir. Pompasız arıtma cihazlarında su basıncı azdır ve bu yüzden su verimi düşer.
Pompasız cihazlarda su kullanımı şebekeye bağlıyken pompalı su arıtma cihazlarında şebeke sorunu olsa bile su basınçlı şekilde kullanılabilir.
Pompalı su arıtma cihazları özellikle su basıncı düşük olan yerlerde su basıncını sabitlemek için kullanılır. Türkiye’nin doğu bölgelerinde ve köy gibi yerlerde su basıncının düşük olması sebebiyle pompalı su arıtma cihazları kullanılır.

Açık Kasa ve Kapalı Kasa Su Arıtma Cihazları Arasındaki Farklar
Açık ve kapalı kasa su arıtma cihazlarının arıtma kalitesi açısından farkı yoktur. Tek farkları kapladıkları alandır. Tezgâh altında yeterince yeri olmayan kişiler, tüm parçaları içinde olan kapalı kasa su arıtma cihazlarını tercih ederken yeterli alanı olan kişiler açık kasa cihazları tercih edebilir. Açık kasa su arıtma cihazlarının avantajı cihazın geliştirilebilir olmasıdır. Kapalı kasaların iç haznesi dardır ve maksimum 6 veya 7 litre su alabilir. Açık kasada ise istediğiniz kadar filtre koyabilirsiniz.

Su Arıtma Cihazı Nasıl Seçilmelidir?
Su arıtma cihazı seçilirken dikkat edilmesi gereken en önemli şey sertifikalarıdır. Bu cihazların elektronik aksamları CE veya TSE tarafından değerlendirilerek onaylanır. Cihazın suyu arıtma ve depolama aşamalarında kullanılan filtreler ve su tankı da NSF tarafından kontrol edilir ve onaylanır.
 Arıtılarak çıkan suyu ise T.C. Sağlık Bakanlığı Hıfzıssıhha Başkanlığı kontrol eder. Onayları veren kurumlar firmalara onay evrakı verir. Siz de arıtma cihazlarını seçerken bu evraklara bakabilirsiniz. Aqua Bella marka alacağınız su arıtma cihazları Amerikan Gıda ve İlaç İdaresi tarafından onaylı tek alkali filtrelere sahip cihazlardır. Ayrıca Aqua Bella cihazları Dünya Su Kalitesi Birliği Altın Mühürü’ne sahiptir. 
Sertifikalara baktıktan sonra bakacağınız bir diğer şey de kullanılan filtrelerdir. Ters ozmos mantığıyla çalışan su arıtma cihazları toplamda 5 filtreden oluşur. Yetkili kurumların onayladığı bu filtrelerin dışında mineral, detoks, kızılötesi ve alkali gibi filtreler de kullanılabilir. Ancak bunlar hiçbir kurum tarafından kontrol edilmez ve bilimsel araştırmaları yoktur.
Su arıtma cihazları kapalı kasa olarak seçilmelidir. Çünkü bu cihazlardaki filtreler dış etkilerden korunarak daha uzun ömürlü olarak kullanılabilir ve mikrop barındırmaz. Bakacağınız bir diğer özellik de "autoflash” özelliğinin olup olmadığıdır. Otomatik ters yıkama anlamına gelen bu özellik sayesinde filtreler kendilerini düzenli şekilde yıkar ve daha sağlıklı bir su üretimini destekler.
Diğer bakacağınız özelliklerden biri de "flow” özelliği olabilir. Atık su kısıcı özelliği sayesinde atık su miktarı düşürülebilir. Aynı zamanda "IC Kontrol” yani mini bilgisayar özelliği olan su arıtma cihazlarını tercih edebilirsiniz. Böylece filtre değişim zamanlarını kolaylıkla takip edebilirsiniz. Ayrıca mini bilgisayar, su kalitesini kontrol eder, bozulma olduğunda sizi uyararak su akışını durdurur.

Su Arıtma Cihazlarında Plastik Kalitesi Nasıl Olmalı?
Su arıtma cihazlarının birçok parçası plastikten üretilir. Bu yüzden kullanılan plastiğin kalitesi suyun kalitesini de etkiler. Çin malı su arıtma cihazlarının ucuz olmasının sebebi atık plastikten üretim yapılmasıdır.
Plastik kalitesi sınıflamasında 5. sınıf plastik en iyi plastik sınıfıdır ve en güvenli plastik türü olarak kabul edilir. Plastiğin kalitesi de su arıtma cihazının fiyatını etkiler.
Ucuz su arıtma cihazlarında atık plastik kullanıldığından suda yosunlaşma meydana gelebilir ve bu da bakteri oluşumunu beraberinde getirir.

Su Arıtma Cihazı Tanklarında Hangi Özellikler Olmalı?
Su arıtma cihazlarının tankları, suyun depolandığı yerlerdir ve su burada uzun süre kaldığı için tankın suyu doğru muhafaza etmesi önemlidir. Cihazın tutma kapasitesinin olduğu su miktarı tank içerisinde yer alır ve cihazın temizlediği su hazır hale geldikten sonra burada bekletilir. Cihazdaki tank, ışıktan arındırılmış yapıdadır ve deponun pas tutmasını, yosunlaşmasını engeller.
Tank içerisinde bulunan balon, membrandan gelen içmeye hazır su ile doldurulur. Arıtma musluğu açıldığında tank içerisindeki basınç sayesinde balon sıkıştırılır ve içerisindeki suyun musluğa ilerlemesi sağlanır. Musluğa ilerleyen su, tatlandırıcı filtre olarak bilinen post karbon filtreden geçer. Burada su içimi kolay bir hale getirilir ve eksik olan minerallere kavuşturulur. Sonrasında içime hazır hale gelen su musluğa ulaşır.
Su arıtma cihazı tankları 15-20 gün boyunca kullanılmaz ise, içerisinde bekleyen su dökülmelidir. Çünkü burada bekleyen su bayatlayabilir. Tankı alırken uluslararası sağlık kuruluşu olan NSF onayının olduğuna da emin olunmalıdır. Aynı zamanda tank 6 bar basınca sahip olmalıdır aksi takdirde musluktan akan suyun debisi düşük olur.

Su Arıtma Cihazlarında Paslanmaz Çeliğin Önemi
Su arıtma cihazlarında plastik dışında çelik malzeme de kullanılır. Cihazın tankında kullanılan çelik, paslanmaz olmalı ve tank NFS onaylı olmalıdır. Tankta kullanılan çelik malzemenin kalitesiz olması tankın yosunlaşmasına ve paslaşmasına sebep olur. Bu da tank içerisinde bekleyen suda bakteri oluşmasına zemin hazırlar. Bu yüzden Aqua Bella su arıtma cihazlarında kaliteli çelik kullanıyor.
Aqua Bella markası, son teknoloji su arıtma cihazlarıyla sağlığınız için en kaliteli suyu size sunuyor. Cihazlarında bulunan anti-bakteriyel özellikteki çift korumalı paslanmaz çelik tank sayesinde güvenli bir içme suyunu garanti ediyor. Arıtılmış su böcek ve yabancı maddelere karşı korunuyor ve hava geçirmez sızdırmazlık paslanmaz çelik tank kapağı sayesinde arıtılan su güvenle saklanıyor. Bakteri ve alglerin oluşmasına engel yapısıyla geleneksel plastik tanktan daha hijyenik oluyor.

En İyi Su Arıtma Cihazı Markaları
Sağlıklı ve lezzetli su tüketmenin yolu su arıtma cihazından geçer. Farklı görevleri olan birden fazla filtreyle suyu zararlı maddelerden arındıran ve lezzetli hale getiren cihazların güvenilir olması da önemlidir. Gerekli sertifikalara sahip olması, filtrelerinin uzun ömürlü olması, satış sonrası hizmetlerinin kaliteli olması gibi faktörlere dikkat edilmelidir. Tüm bunlar göz önüne alındığında en iyi su arıtma cihazı markalarının başında Aqua Bella markasıdır.
Bunun dışında sayabileceğimiz kaliteli markalar Spring Forte, Aqualive, EasyWater, AquaFair, Ravent, LG, Express Water, Fakir, Tecflo, Raks, Dyson, Samsung, Waterlife ve Panasonic markalarıdır.

En İyi Su Arıtma Cihazı Nasıl Seçilir?
Evlerde, ofislerde ve iş yerlerinde kullanılan su arıtma cihazlarının doğru seçilmesi ailenizin, çalışma arkadaşlarınızın sağlığını etkiler. Bu yüzden en iyi su arıtma cihazını seçmek için bazı özellikleri dikkate almanız gerekir.
Temel faktörlere bakacak olursak;

  • RO (Reverse Osmosis) Su Arıtma Sistemleri: RO su arıtma sistemi ağır metal, kimyasal ve çözünmüş tuz gibi suda çözünmüş olan bileşenleri gidermeye yarar. RO su arıtıcısında ters ozmos teknolojisi kullanılır ve su yarı geçirgen membrandan geçerek çözünmüş kirliliklerden arındırılır. 0,0005 mikron kadar küçük gözenek boyutuna sahip RO membranı sayesinde filtreden yalnızca su molekülleri geçebilir. Bu da tüm kirleticilerin ayrıştırılmasını sağlar. Yaşadığınız bölgede TDS su seviyesi yüksek ise, sizin için doğru tercih RO su arıtma sistemleri olacaktır.
  • UV (Ultraviyole) Arındırıcı Sistemleri: mikropları, bakterileri ve virüsleri öldürmek için ultraviyole ışınlarının kullanıldığı sistemlere UV arındırıcı sistemler denir. ultrafiltrasyon membranı ile birlikte gelen arındırıcıda UF zarının gözenek boyutları RO zarından daha büyüktür ancak yine de bakteri ve virüslerin geçmesini engeller. Filtreleme için elektrik kullanılmaz. Tek dezavantajı ise çözünmüş tuzları ve ağır metalleri ayrıştıramıyor olmasıdır.

     

    Aqua Bella firmasından alacağınız E30 ultraviyole dezenfeksiyon sistemiyle sudaki bakteri, virüs ve mantar gibi mikroorganizmaları yok edebilirsiniz. Paslanmaz çelik gövdeye sahip cihazda UV lamba kılıfı, UV lamba ve kontrol panosu olmak üzere dört bölüm oluşur. Su, paslanmaz çelik gövdenin içine girerek UV ışınlarına maruz kalır ve filtreden steril şekilde çıkmış olur.

    • Depolama: su arıtma cihazı seçerken kullanılan sistemler dışında depolama kapasitesine de bakılmalıdır. Özellikle sürekli su kesintisinin yaşandığı yerlerde yaşıyorsanız, yüksek depolama kapasitesine sahip cihazlar tercih edebilirsiniz. Elektrik kesildiğinde bile temiz suya erişiminizi sağlayan cihazlar, 7-8 litreye kadar depolama kapasitesine sahiptir.
    • TDS İçme Suyu Seviyesi: Suyun içerisinde yüksek miktarda çözünmüş tuz bulunur. TDS seviyesi de hem tuz miktarını hem de suda bulunan kurşun, cıva ve arsenik gibi ağır metallerin miktarını ölçer. TDS metre sayesinde ölçülen seviyeye bağlı olarak en iyi su arıtma cihazını seçebilirsiniz.
    • Kurulum ve Satış Sonrası Hizmetler: Aqua Bella markasından alacağınız su arıtma cihazlarının kurulumu ücretsiz olarak yapılır.

       

      Su arıtıcısının sorunsuz şekilde çalışabilmesi için 3-4 ayda bir düzenli bakımları da yine firma tarafından yapılır. Kaliteli bir müşteri desteği sunan firma, arıtıcının parçaları için de garanti veriyor.

      En İyi Su Arıtma Cihazlarında Kaç Filtre Vardır?
      Su arıtma cihazlarında en az 5 filtre bulunur. Arıtma sırasında filtreleme işleminden geçen suda yararlı mineraller de bulunur.
      Bu minerallerin korunması ve bazı tatlandırıcı filtrelerin kullanılmasıyla su hem daha sağlıklı hem de daha lezzetli bir hal alır. Arıtma cihazlarında 4’lü mineral filtresi ve 5’li mineral filtresi olmak üzere filtreler 11 aşamaya kadar çıkabilir.

      Eviniz İçin En İyi Su Arıtma Cihazı: Aqua Bella
      Aqua Bella tarafından üretilen ev tipi su arıtma cihazları sayesinde sağlıklı ve lezzetli suya ulaşmanız artık çok kolay. Son teknoloji Aqua 10 aşamalı ev tipi su arıtma cihazında 12 litre paslanmaz çelik su tankı kullanılmıştır. Sudaki mineralleri tanıyarak ihtiyaç duyduğu mineralleri suya katan cihaz, suyun mineral bakımından daha zenign olmasına olanak tanır. 10 yıl garantisi bulunan cihaz, kuruluma hazır şekilde tüm aparatlarıyla birlikte gönderilir. Su arıtma cihazında 5 micron kaba tortu filtresi, granül aktif karbon filtresi, blok karbon filtresi, ters ozmos membran filtresi ve inline post karbon filtresi olmak üzere 5 farklı filtre bulunur.
      Suyun ilk geçtiği yer olan 5 micron kaba tortu filtresi; sudaki kaba tortu, kum, toprak ve mil gibi maddelerin ayrıştırılmasında rol oynar. Aynı zamanda ters ozmos membran filtresini koruyarak uzun ömürlü kullanım sağlar. Filtrenin kullanım ömrü, kullanılan su miktarına göre farklılık gösterir. 6 tona kadar su kullanımında 8-12 ay arasında kullanım ömrü sunan filtrenin boyutu 2,5 inç kalınlığında ve 12 inç boyundadır.
      İkinci aşamadaki granül aktif karbon filtre suyun tat, renk ve koku dengesini düzenleyen filtredir. Sudaki klor gibi kimyasal maddeleri arıtarak membran filtreyi korur. Bu filtre de 8-12 ay kullanım ömrü sunar ve 12 ayda bir filtre değişimi gerekir.
      Bir diğer filtre olan blok karbon filtresi de granül aktif karbon filtrede olduğu gibi suyun rengini, tadını ve kokusun düzenleyerek daha içilebilir bir hale getirir. Son aşamada ters ozmos membran filtresi kullanılmış ve bu da filtreleme işleminin en önemli aşamasını oluşturmuştur. Membran filtre, ters ozmos işlemini gerçekleştirir ve suyu yarı geçirgen zar olan membrandan yüksek basınçlı şekilde geçirir. Burada basıncın da etkisiyle sudaki nano tortu, partikül, kimyasal, virüs ve bakteri gibi maddeler arındırılır.
      Suyun son geçtiği filtre de inline post karbon filtresidir. Membran filtreden gelen su saflığa yakındır ancak içim olarak ham şekildedir. Post karbon filtre, sudaki bu hamlığı alarak yumuşatır ve gümüş iyonlar sayesinde bakteri oluşumu engellenir. Burada kullanılan tatlandırıcı post karbon filtrenin ana ham maddesi Hindistan cevizi ve zeytin çekirdeğinden üretilir. Böylece bakteri üremesi engellenir e temiz su elde edilir.

      Aqua Bella LG Stylus Su Arıtma Cihazı
      Suyu 10 farklı aşamadan geçiren Aqua Bella, 12 litrelik paslanmaz çelik hazneye sahiptir ve tezgah altı tiptedir. Pompalı cihazdaki filtre sayısının 10 olması oldukça dikkat çekici bir özelliktir. Aynı zamanda 300 litreye kadar su arıtımı yapabilen cihazda alkali filtresi bulunur.
      Bu filtre sayesinde su 7-8,5 pH aralığında tüketime sunulur. Sağlıklı ve kaliteli su tüketiminin yanında suya lezzet de katan cihazın diğer modellere göre daha uygun fiyatlı olması, 10 filtre sayesinde suyu daha iyi arıtması da kullanıcıların tercih sebepleridir.

      Thomas Su Arıtma Cihazı
      En iyi su arıtma cihazı markalarından biri de Thomas markasıdır. Günlük 285 litre su tüketimi sağlayan su arıtma cihazı, 8 litre tanka sahiptir. Şık ve sade tasarımı, hızlı kurulumu sayesinde oldukça fazla tercih edilen bu modelin boyutları ise şu şekildedir: 250 mm en, 380 mm boy, 390 mm derinlik. Tezgah altı tipteki su arıtma cihazı ister pompalı ister pompasız olarak kullanılır ve 5 filtresi bulunur.

      Arçelik 3140 SFC Su Arıtma Cihazı
      Arçelik’in 3140 SFC model su arıtma cihazı en çok tercih edilenler arasında yer alıyor. Günde 189 litre su tüketimi sağlayan cihaz küçük bir yapıya sahip ve her yere kolaylıkla sığabiliyor. En önemli artılarından biri de uzun ömürlü olmasıdır. Ürünün filtre sayısı 4 ve su kapasitesi 14 litredir. Eksilerine bakılırsa hem cihaz fiyatının hem de filtre değişim ücretlerinin yüksek olduğu söylenebilir.

      Biontech Su Arıtma Cihazı
      Dokunmatik kontrol edilebilen, 1000 litreye kadar günlük arıtım sağlayan ve kendini otomatik temizleyen Biontech su arıtma cihazı, ev tipi tezgah altı bir cihazdır. Dokunmatik düğme sayesinde kontrol edilebilen su arıtma cihazı 2 filtreye sahiptir ve su deposu 10 litredir. 10 litre su arıtımı sonrasında kendini otomatik olarak temizlediğinden sağlıklı ve güvenli bir su tüketimi sağlar.

      Brita On Tap Akıllı Musluk Üstü Filtreleme Sistemi
      Alman markası Brita, kolay kurulabilir bir su arıtma cihazı ile karşımıza çıkıyor. Son yılların en çok tercih edilen modelleri arasında gelen Brita On Tap modelinde fiber membran bulunuyor. %99,99 oranında bakterileri filtreleyen cihaz, tertemiz bir su tüketimi sağlıyor.
      Tezgah üstü tipteki cihaz pompasız olarak üretilmiş ve 1 filtreden oluşuyor. Su kapasitesi ise 600 litredir. Kullanıcıların yorumlarına bakıldığında tercih sebeplerinin montajının kolay olması, tadının damacana suyuyla aynı olması ve cihazın fonksiyonel olması görülüyor.

      Royal Green Luxplus Pump Su Arıtma Cihazı
      En iyi su arıtma cihazları denince akla gelen bir diğer model de Royal Green Luxplus Pump su arıtma cihazı oluyor. 6 farklı filtreden oluşan ve paslanmaz çelik konektöre sahip olan modelin tüm bağlantıları kolaylıkla yapılabiliyor. 8 litrelik su deposuna sahip modelde su hazır şekilde bekler ve eksikliğinde otomatik olarak haznesini doldurur. Günlük 280 litre su arıtan cihaz, 1 saat içerisinde 12 litre arıtım yapabiliyor.

      Su Arıtma Cihazı Fiyatları
      Sağlıklı ve kaliteli suya olan ihtiyacın artmasıyla, birçok farklı marka farklı modellerde su arıtma cihazları çıkardı. Karşımıza çıkan bu kadar marka kafa karıştırıcı olabilir.
      En iyi su arıtma cihazı markalarına ve bunların modellerine, özelliklerine, cihazın neye göre seçileceğine değindik. Peki bu cihazların fiyatları nasıldır? Su arıtma cihazlarında fiyatı en fazla etkileyen faktör filtre sayısıdır. Genellikle 5 filtreden oluşan cihazların haznelerinde kullanılan malzeme de fiyata oldukça fazla etki eder.
      Aynı zamanda cihazın tipi de yine fiyatta farklılıklara sebep olacaktır. Mutfağınızın boyutuna, su ihtiyacınıza ve oturduğunuz bölgeye göre seçeceğiniz su arıtma cihazını alırken cevap vermeniz gereken sorular;

      • Pompalı mı pompasız mı?
      • Tezgah altı mı tezgah üstü mü?
      • Açık kasa mı kapalı kasa mı gibi sorular olacaktır.

      Tüm bunlara karar verdikten sonra su arıtma cihazı için bütçe ayırmalısınız. Farklı ev tipi su arıtma cihazlarının hangi özelliklere sahip olduğunu bilirseniz seçim yapmanız da daha kolay olacaktır. Kısaca bu özelliklere bakacak olursak;

      • Filtreler: günümüzde piyasada bulunan su arıtma cihazlarındaki filtreleme sistemlerinde genellikle taneli aktifleştirilmiş karbon kullanılır. Tek bir musluktan gelen suyun arıtılmasına yarayan bu filtrelerden bazıları doğrudan sıhhi tesisata bağlanır. Bazıları ise sürahi gibi manuel olarak doldurulur.
      • Su Yumuşatıcılar: su içerisindeki sodyum ve potasyumu kalsiyum ve magnezyum ile değiştiren ve suyun sertliğini alarak daha yumuşak ve daha kolay içilebilen hale getiren şey su yumuşatıcılardır. Bunlar genellikle bütün evde kullanılan suyu arıtmak için tercih edilir.

      En İyi Su Arıtma Cihazlarının Özellikleri Nelerdir?
      En iyi su arıtma cihazı markalarından biri olan Aqua Bella hem iş yerlerinizde hem de evlerinizde kullanıma uygun modellerle karşınıza çıkıyor. Peki en iyi su arıtma cihazı hangi özelliklere sahip olmalıdır? bu cihazların ilk amacı, sudaki tüm zararlı maddeleri ayrıştırması ve maksimum seviyede sağlıklı ve kaliteli bir su tüketimi sağlamasıdır.
      Bunun yanında birçok farklı özellik aranır. Mutfakta az yer kaplaması, sessiz çalışması, uzun ömür olması, filtrelerin uzun süre kullanılabilmesi, kendi kendini temizleyebilmesi, kolay çıkarılıp takılabilmesi en çok aranan özellikler arasında sayılabilir.
      Günümüzde sağlıklı, mineralli suya ulaşmanın zor olması su arıtma cihazı kullanımını zorunlu kılıyor. Siz de cihaz seçiminde kararsız kalıyorsanız şu özelliklere bakabilirsiniz;

      • Tasarım,
      • Dış gövde,
      • Filtre Sayısı,
      • Tipi.

      En iyi arıtma cihazı markası Aqua Bella, tezgâh altı tipteki modelleriyle mutfaklarınızda yer açıyor. Hepimiz mutfakta büyük bir alan kaplayan damacanalardan bıkmışızdır. Buna son veren Aqua Bella, tezgâh altına koyabileceğimiz küçük boyutlarda su arıtma cihazları üretiyor. Tezgâh üstünde de kullanılabilen şık ve küçük tasarımlı tezgâh üstü modelleri de tercih edebilirsiniz.
      Aqua Bella, su arıtma cihazlarının dış gövdeleri için plastik kullanmak yerine dayanıklı ve antibakteriyel olan paslanmaz çelik kullanıyor. Bakteri tutmayan, sağlıklı bir sunan ve uzun kullanım ömrüyle su arıtma cihazlarını gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.
      Tercih edebileceğiniz en iyi su arıtma cihazı markası olan Aqua Bella, 7 filtreliden 10 filtreliye kadar birçok farklı modelde su arıtma cihazını sizlerin kullanımına sunuyor. 10 aşamadan geçirerek arıtılan suyu güvenle tüketebilirsiniz. 7 filtreli arıtma cihazları da bulunan markanın ürünlerinde atık su kısıcı özelliği de bulunuyor.
      Membranın uzun süre tıkanmadan kullanılabilmesi için bu atık su kısıcıların değiştirilmesi gerekiyor. Yenilendiklerinde suyun akış hızı daha sağlıklı hale gelecektir. Aqua Bella marka atık su kısıcı flow 300 modelini tercih edebilirsiniz. Alkalin filtre, mineral filtre, coconut karbon filtre, 1 micron sediment filtre, blok karbon filtre, 75 GPD filmtec membran, 5 micron sediment filtre olmak üzere 7 filtreden oluşan su arıtma cihazları günde 260 litreye kadar su üretim kapasitesi sağlıyor. 12 litrelik genleşme tankıyla, 5 metre pinomatik hortumuyla en iyi su arıtma cihazı olmayı başarıyor.
      İş Yerleri İçin En İyi Su Arıtma Cihazı
      İnsanlar, günlük içmeleri gereken su miktarının çoğunu gündüz saatlerinde tüketirler. Bu vakitlerin en fazla geçtiği yerler de iş yerleridir. Çalışanların sağlıklı su tüketmesi ve iş yeri için ekonomik olması sayesinde iş yeri tipi su arıtma cihazları tercih edilir.
      Aqua Bella 300 GPD direk akışlı iş yeri tipi su arıtma sistemi sayesinde çalışanlarınıza sağlıklı su tüketimi sağlayabilirsiniz. Günlük 1100 litreye kadar su arıtabilen cihaz kaliteli içme suyu ve temiz proses suyu ihtiyacınızı karşılar. Avrupa Standartlarına göre üretilen kullanışlı su arıtma cihazı, 5 aşamalıdır.
      Ekonomik havuzlu filtre sistemine sahiptir ve 3x100 GPD membran filtre bulunur. Kendini amorti ederek bütçenize katkı sağlayan su arıtma cihazının çalışma basıncı 2-7 bar arasındadır. Ek olarak akım kısıtlayıcı flow 1000ml özelliği bulunur. İçerisinde 5 micron sediment filtre, granül aktif karbon filtre, blok karbon filtre, GPD membran filtre ve post karbon tatlandırıcı filtre bulunur.

      Villa Tipi Su Arıtma Cihazları
      Çok katlı özelliğe sahip olan villaların geniş mutfaklarında kurulumu yapılan vila tipi su arıtma cihazları ile temiz ve saf su tüketimi sağlanır. Çok odalı villalarda özel su arıtma sistemleri tüm bölümlere monte edilebilir. Özellikle mutfaklara veya bahçelere monte edilen cihazlar, şebeke veya musluktan akan su içerisindeki ağır kimyasalları, zararlı maddeleri ve kalıntıları rafine eder ve sağlıklı bir içme suyu sağlar.
      Villa girişlerine takılan Aqua Bella villa girişi su arıtma sistemi sayesinde sağlıklı ve kaliteli suyu kendiniz üretebilirsiniz. 1 yıllık filtrelerle gönderilen ürün sayesinde kireçsiz, kokusuz, çamursuz ve passız su elde etmek mümkün. Villa girişi su arıtma cihazında 1 adet yıkanabilir filtre, 1 adet blok karbon filtre, 1 adet gac karbon filtre ve 1 adet 5 micron kapaklı sediment bulunuyor.

      Aqua Bella Ev Tipi Su Arıtma Cihazları
      Ev tipi su arıtma cihazları 5,6,7,8,9,10,11,12 aşamalı olmak üzere toplam 8 farklı modelde üretilmiştir. Bu aşamalar arıtma cihazlarında bulunan filtreleri belirtiyor.
      En az 5 filtreli su arıtma cihazları, 12 filtreye kadar çıkabiliyor. Aynı zamanda dijital akıllı su arıtma cihazı da tercih edilebilir.
      Aqua Bella’nın ürünlerini ev tipi su arıtma, endüstriyel su arıtma, bina girişi su arıtma, su arıtma filtreleri, su yumuşatma cihazları, yedek parçalar, sebilli su arıtma, ofis tipi su arıtma, akvaryum su arıtma ve esli su arıtma olarak sayılabilir.

      En Çok Satılan Su Arıtma Cihazı Hangisidir?
      Doğal ve pratik suya ulaşmanın en kolay yolu olan su arıtma cihazları, ekonomik avantajlarıyla da birçok evde kendine yer buluyor. Ev ve çalışma ortamlarında sağlıklı su tüketimini sağlayan cihazların uygun modüllerde çeşitleri bulunuyor. Saf su kaynağı sunarak ağır kimyasallarda bile %99 filtreleme sağlayan ve geniş kitleler tarafından kullanılan su arıtma cihazları seçilirken de NFS ve FDA sertifikalarına bakılması gerekiyor.
      Avrupa standartlarına göre kullanıma uygun olan ve suyu olması gereken pH seviyesine kavuşturan, su arıtma cihazları yüksek teknolojiyle üretiliyor. Düşük mikronlu filtreler sayesinde kesintisiz olarak anti bakteriyel temiz su kaynağı sağlayan ve sular kesilse bile 10 litreye kadar temiz su üreyen arıtıcılar günlük yaşamı kurtarıcı rol oynuyor.
      Aktif karbon ve membran filtrelerin gücüyle sudaki tüm istenmeyen ve sağlığa zararlı bileşenleri ayrıştırarak doğal çözümler sunan su arıtma cihazları arasında en çok satılan cihazlar, kurumsal kimliğe sahip ve kesintisiz teknik destek       ve garanti hizmeti veren markaların cihazlarıdır. Periyodik bakım ve filtre değişimleri için imkan sağlayan firmalar, müşterinin gözünde daha güvenilir oluyor.

       

      su arıtma cihazı tavsiyesi 2024

       

       

      2024 dünyanın en iyi su arıtma cihazı

       

       

      2024 en iyi su arıtma cihazı markaları

       

       

      2024 en iyi su arıtma cihazı modelleri

       

       

      su arıtma cihazı tavsiyesi 2024

       

      Dünyanın en iyi su arıtma cihazı 2024 en iyi su arıtma cihazı tavsiyesi AQUA BELLA marka seçilmiştir, ürünlerimiz NSF sertifikalı çelik antibacteriyel depo ve filtre sistemi ile üretilmektedir.
      En İyi Su Arıtma Cihazı Su Arıtma cihazı
      Rated 4.9/5 based on 404040 customer reviews
      TL1,000
      In stock
      Product description: su arıtma cihazı tavsiyesi 2024 en iyi su arıtma cihazı hangisi ve en iyi su arıtma cihazı markası hangisi dünyanın en iyi su arıtma cihazı hangisi Customer reviews:
      Su Arıtma Cihazları - by ,April 1, 2011
      1/ 5<
      IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.