Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

Su Arıtma Cihazı Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz

29-01-2022 14:17

Su Arıtma Cihazı Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz

Susuz yaşamak ne kadar imkansızsa; kalitesiz su ile kaliteli bir yaşam sürmekte o kadar imkansızdır. Yapılan araştırmalarında net bir şekilde gösterdiği üzere, içtiğimiz su; uyku kalitemizi, rahat anlamamızı, cilt elastikiyetini, nefes alma sıklığımızı ve hatta görüşümüzü doğrudan etkilemektedir. Yine araştırmalar neticesinde uzun süreli kalitesiz su tüketen insanların; daha rahat hastalandığını ve çok geç iyileştiğini gözler önüne sermiştir. Bu sebepledir ki kaliteli bir su arıtma cihazı almak gerçek anlamda gerekliliktir.

Tüm dünyada Dünya Sağlık Örgütü tarafından belirlenmiş bir içme suyu kalitesi bulunmaktadır. Ne yazık ki ülkemizde tüm musluk suları bu kalitede olmayabilir. Aynı şekilde doğru arıtma cihazlarından destek alarak hızlı bir şekilde su kalitenizi istediğiniz düzeye ulaştırmanız da mümkündür. Sadece doğru yönlendirme ve doğru cihazın kullanılması ile bu işlem mümkün hale getirilebilir.

Neden Su Arıtma Cihazı

Ülkemiz su fakiri ülkeler arasında yer alır. Yağışların az olduğu mevsimlerden sonra hep su kıtlığı haberleri duyarız. Suyun giderek daha az olmaya başlaması az miktardaki rezervlerimizin de çabuk kirlenmesine neden olur. Musluk suları, sanıldığından daha kirli ve kireçli bir yapıdadır. Bu sebeple pek çok insan hazır su tüketmek zorunda kalır.

Yalnız ne yazık ki hazır sularda yapılan incelemelerde bu suların sanıldığı kadar masum olmadığını gözler önüne sermiştir. Günlük hayatta kaliteli su içmek için artık her birimizin iyi bir su arıtma cihazından başka çaresi bulunmaz.

Hangi Su Arıtma Cihazını Tercih Etmeliyiz

Bizler Aqua Bella adresi olarak size en ayrıcalıklı su arıtma cihazını en uygun fiyat aralığından ulaştırıyoruz. Hangi markayı tercih ederseniz edin, öncelikle iyi araştırın ve filtre – malzeme kalitesi ile kıyaslayın. Tüm detayları ile araştırıp, genel özellikleri ile incelediğiniz zaman kaliteli olandan yana tercihinizi yapmanız kaçınılmaz olacaktır. Dilerseniz şimdi genel özellikleri bakımından iyi bir su arıtma cihazında ne arandığını maddeler halinde yazalım.

Hepsini Değil Zararlı Olanları Filtrelesin

Su arıtma cihazlarından bahsederken genellikle suda bulunan ne varsa filtrelediği söylenir. Oysa ki bu iyi bir arıtma cihazı olduğu anlamına gelmez. Vücudumuzun sudan alması gereken pek çok mineralde bulunur. Bu sebeple mineral yoğunluğunun azaltılmış olması su kalitesi bakımından doğrudan etkiye sahiptir.

Bu da bir başka konu başlığı üzerinde yoğunlaşmamızı sağlar: Kullanılan filtreler.

Hangi Filtreleri Kullanmalı

Su arıtma cihazları için birbirinden farklı filtre seçeneğinden bahsedebiliriz. Membran filtreler, seramik veya ters ozmos ve hatta aktif karbon filtrelerden bahsedilebilir. Filtreler yeterli süzücülüğe sahip değilse, bakteri ve virüslerin su içerisine girmesine neden olabilir. Bunun dışında ağır metalleri süzmekte zorluk çekebilir.

O sebeple kullanılan filtrenin adı ve kaliteli olup olmaması son derece büyük bir öneme sahip olmalıdır.

Koku Son Derece Önemlidir

Aktif karbon filtreler, su içerisinde bulunan pek çok maddenin süzülmesinde aktif rol oynar. Yalnız bu filtrelerin düzenli bakımının yapılmaması ve birikmenin fazla olması nedeniyle su içerisinde sızma olabilir. Bu sebepledir ki, kullanılan filtrenin şekli kadar markanın ismi de önemlidir. Aynı zamanda su için ideal olan kokusuz olmasıdır. Marketlerde satın alınan iyi kokulu sularda aynı şekilde zararlı olabilir. Çünkü gerçek su kokusudur. Sizde iyi bir su içmek istiyorsanız onun kokusuz olması gerektiğini unutmamalısınız.

Suyun Rengi Unutulmamalı

Her ne kadar temiz su ile kirli su bakılıp koklanarak anlaşılmasa da pek çok ipucu verebilir. Temiz su renksiz ve kokusuz olsa da abartılı yoğunluğa sahip değildir.

En Başarılı Filtre Hangisidir

Filtre tipleri farklı farklıdır. Yalnız membran filtreler için özel bir başlık açmanın yerinde olacağını düşünüyoruz. Çünkü membran filtreler su içerisinde bulunan zararlı maddelerin en küçük tanelerinin bile etkin bir şekilde süzülmesine büyük bir katkı sağlar.

Bu sayede içtiğiniz su net ve bulanık değildir. Kokusuz ve renksiz suyunuzu hem siz hem de aileniz güvenle tüketebilirsiniz.

Büyük Su Arıtma Cihazları

Bazı markalar aynı ürünlerini daha büyük filtreler ile pazarlayarak daha etkili olduğu izlemini oluşturabilir. Oysa ki filtrelerin büyüklüğü sadece tüketilen suyun miktarı arttığında önem taşır. Günlük su tüketiminize bağlı olarak ortalama büyüklükte bir filtre sizin için yeterli olabilir.

Bunun için çoklu filtrelere sahip olan ürünlerden yana tercihinizi kullanabilirsiniz.

Yalnız tüm filtreleri net bir şekilde özetlemek gerekirse membran filtrelerin daha başarılı olduğu ve bütünüyle filtreleme konusunda en aranılan araçlar olduğu da unutulmamalıdır.

Beklentilerinizi Karşılamalı

Markaların süslü cümlelerinin dışına çıkarak kullanıcı yorumlarına göz atmanızı tavsiye ediyoruz. Şurası unutulmamalıdır ki, filtreler aralıklarla değiştiriliyor olsa da su arıtma cihazı sadece bir kez alınır. Bu sebeple aldığınız su arıtma cihazının kaliteli olması gerektiği unutulmamalıdır. Herhangi bir sorun çıktığı zaman muhatap alacağınız kişinin olması, filtrelerine rahat ulaşabilir olması ve her zaman için size destek olarak ulaşabilecek kişilerin varlığı da son derece önemlidir.

Tezgâh Altı mı? Sabit Arıtma Cihazı mı

Bu da yine sizin su tüketim alışkanlığınız ve toplam alanınıza bağlı olarak ortaya çıkan bir durumdur. Filtrenin nerede olduğu yada ne şekilde su arıttığı çok önemli değildir. Önemli olan sağlıklı ve kaliteli bir su verebiliyor olmasıdır.

Diğer Dikkat Edilmesi Gereken Konu Başlıkları

Arıtma cihazının kalitesi ve filtreleri kadar montajının da sağlam yapılması önemlidir. Suyu ne kadar iyi arıtırsa arıtsın markanın sık sorun çıkarıp bozulmayan bir ürünü olması gerekmektedir. İlk kullanılan filtrenin özelliklerine ve ismine iyi bakmak önemlidir. Bir sorun yaşandığında yada filtre değişimi gerektiğinde aynı filtrenin alınması gerekmektedir.

Kontrollerinizi Aksatmayın

Arıtma cihazları söz konusu olduğunda düzenli bakım da son derece önemlidir. Cihazınızın her altı ayda bir bakımını yaptırmanız gerekir. Burada bakımdan kastedilen çalışıp çalışmadığı değil, genel hatları ile kontrollerinin yapılmasıdır. Burada da satın aldığınız firma ön plana çıkar. Firma genel olarak cihazın özellikleri hakkında bilgilere ulaşarak temizliğini ve bakımını yapar.

Sonuç Olarak

Bir su arıtma cihazını bütün olarak düşünmek gerekir. Sadece markası arıtma cihazı için yeterli sebep değildir. Ürünün işçilik ve filtre kalitesi de en az ürün kadar önemlidir. Su arıtma cihazları için bir diğer önemli konu başlığı ise filtreleridir. Doğru filtrelerden destek alarak su arıtma cihazınızın ihtiyacınız olan temizlikte suyu vermesini sağlayabilirsiniz. Cihazınız kaliteli filtrelere sahip olmalı, montajı doğru yapılmış olmalı, kaliteli su veriyor olmalı ve su tüketimi konusunda sorun yaşatmamalıdır.

Herhangi bir sorun yaşadığınızda muhatap alacağınız kişilerin olması da son derece önemlidir. Arıtma cihazları ile ilgili sorunlar sadece filtre temizliğinin yapılması konusunda değil, aynı zamanda bakımları konusunda da muhatap bulmak önemlidir. Tüm bunlar bir araya geldiği zaman Aqua Bella gibi bir markadan destek almayı deneyebilirsiniz.

Tüm özellikleri ile ihtiyacınız olan her türlü konu başlığında sadece bir tık uzağınızda sizi bekliyoruz. Hem filtrelerimize, ürün çeşitlerimize ve müşteri yorumlarımıza göz atarak kaliteli suyun ne olduğunu görebilirsiniz.

En lezzetli su, Aqua Bella’dan gelendir.

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.